NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
IDE and remote debugger port #


Joined: 28 Sep 2013
Posts: 48
Location: Pantin, IDF, France
Reply with quote
Hello,

I would like to know.

Are the IDE and the PHP remote debugger module using the same port number ?

I am trying now to debug into Windows 10 WLS, which implies doing “remote” debugging on actually the same computer (trying to access the Linux sub-filesystem contents through the Windows filesystem is discouraged and may lead to data losses).

But I have problems running the Project Settings Wizard for that, and I suspect this may be due to a port # conflict.

If needed, how can I change the listening port number for the IDE or (preferably, because I also debug other computers) for the PHP remote debugger module, especially in CLI-only mode ?

Just changing debugger.ports=7869 to some other port number in the PHP config doen't seem to be enough.

Regards,

Gingko
View user's profileFind all posts by GingkoSend private message
Guru master

Joined: 24 Jul 2009
Posts: 737
Reply with quote
You also need to change the debug listener port in PhpED Settings > Run & Debug > Settings > Debugger Listener > Debugger port

Not sure if that becomes active immediately or if you need to restart PhpED to force the debug listener to restart.
View user's profileFind all posts by plugnplaySend private message
IDE and remote debugger port #
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic