NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
Debugger toolbar failed to start DbgListener application


Joined: 04 Apr 2010
Posts: 7
Reply with quote
I did an update to 5.9.5 and suddenly, the debugger won't run from IE8. I checked the IE8 toolbar about, and it says its version 5.9.5 as well. Also, the listener application is actually running. I can click and get log info:

4/30/2010 3:30:50 PM Starting the listener
4/30/2010 3:30:50 PM Listener started
4/30/2010 3:30:50 PM IDE "PhpED IDEVersion 5.9.5 (Build 5956)" attached
4/30/2010 3:34:22 PM Listener is stopped
4/30/2010 3:34:22 PM Listener started

But otherwise, I can't get any further than "Debugger toolbar failed to start DbgListener application".

Running on Win7, PHP 5.3, local hosted XAMPP.

I'd appreciate some advice here.
View user's profileFind all posts by dgewirtzSend private message
This was asked in April, why no response yet?


Joined: 02 Sep 2008
Posts: 24
Reply with quote
This was asked in April, why no response yet?

I am getting same problem using IE Please help! It happens when I press the debug button on the toolbar
View user's profileFind all posts by fireSend private message


Joined: 04 Apr 2010
Posts: 7
Reply with quote
@fire, I agree.

It's actually quite weird. I'm a product reviewer, and I was planning on reviewing the product for a magazine, and it would have gotten quite a good review. But I've gotten no response to this post (or the email messages I sent to the review contacts), so my review would have to be somewhat negative because the product suddenly ceased functioning.

Quite bizarre.
View user's profileFind all posts by dgewirtzSend private message


Joined: 04 Sep 2009
Posts: 12
Reply with quote
Hi,

I've just had the same issue and couldn't find a solution on the web.

Here's how I resolved it:

1. Close IE
2. Stop dbglistener.exe process, if running
3. Open explorer folder: C:\Program Files (x86)\NuSphere\PhpED\debugger
(I have 64bit windows, so yours might be C:\Program Files\...)
4. Run register.bat
5. Re-open IE and try debug

This has worked for me, YMMV.
View user's profileFind all posts by m0sh3gSend private message


Joined: 03 Dec 2012
Posts: 1
Reply with quote
Unfortunately that solution didn't work for me

Client Side:
Windows 7 64-bit
IE 9.0.8112.16421 64-bit

DBGListener Version: 4.6.3

While this won't solve the problem of debugging on-demand via the toolbar (and this does not allow you to profile). I do have a semi-workable workaround for this issue.

This seems to work because in the "old-days" this was one part of how to run debugging in NuSphere (before all the tunneling and plugins were built-in).

Lets say you want to debug this page:

www-myserver-com/index.php

All you need is to add this string to the end of the URL:

?DBGSESSID=123456@localhost:7869

The 7869 is (I believe) the default port the tunneling sets up on so if you have it set as something else you may need to change that value

So in the above example if you load up

www-myserver-com/index.php?DBGSESSID=123456@localhost:7869

it should run the debugger as if you clicked the "Debug this page" button. The only issue that you run into with this is now every page you load on that domain will attempt to run the debugger (instead of being on-demand). This can be remedied by clearing cookie/session data of your browser and reloading it.

Hopefully NuSphere fixes this. I'm guessing its a Win7 or 64bit issue or some combination inbetween.
View user's profileFind all posts by fr0xSend private message
Guru master

Joined: 24 Jul 2009
Posts: 719
Reply with quote
I never use the toolbar, mostly because I debug using Firefox and it doesn't have one. However, knowing that the PhpED cookies are shared between browser pages/sessions, you can start a new session by clicking either of the PhpED green run or debug buttons and that will conveniently set the cookie for all other browser sessions, allowing you to switch in and out of debug mode. You can then just ignore/close the new browser session and go back to your original one; refresh the page or click a link and it will be in debug or run mode according to whichever green button you pressed.
View user's profileFind all posts by plugnplaySend private message
Debugger toolbar failed to start DbgListener application
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic