NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
Editor Shortcut custom blank


Joined: 11 Jul 2013
Posts: 13
Reply with quote
Following an upgrade to version 11 (11018) all of a sudden my backspace, delete and tab (as well as other keys) no longer work.

I took a look in Settings > Editor > Editor Shortcuts and found that my key mapping was set to 'Custom'. This is because I had custom defined a few keystrokes.

If I set this back to 'Default' all works. But I still need to define a few custom keystrokes. So I use 'Default' and set my custom keystrokes and click 'Ok'. All workes as expected, but if I go into the Edtor Shortcuts I see the key mapping is now 'Custom' (which I expected), but the values that I added are not there and all entries in this key map are blank. It's as if the mapping from 'Default' was not succesfully copied to 'Custom'.

This has happened in the past.

http://forum.nusphere.com/keyboard-shortcuts-may-become-empty-t4083.html#16958

Any thoughts?
View user's profileFind all posts by daggetSend private message
Veteran

Joined: 02 Sep 2007
Posts: 112
Location: Kiel, Germany
Reply with quote
Same problem here, I can't even use the cursor keys after the upgrade... Evil or Very Mad

There's not one shortcut left in the "Custom" key mapping; the list is there, but the "Shortcut(s)" column is completely empty.

As dagget said, I can use the "Default" key mapping and even define new custom shortcuts, but the "Shortcut(s)" column is once again empty when opening the settings again.

It would be nice if this could be fixed this as soon as possible.

Cheers,
Jan
View user's profileFind all posts by EnigmaSend private message


Joined: 15 Sep 2005
Posts: 51
Location: Birmingham, UK
Reply with quote
I submitted a bug report yesterday about cursor and modifier keys not working after going into project settings. For me, quitting PhpEd and then opening it again restored key function, doubt it will fix the resetting issue though.

Just had an email back about my ticket and apparently a fix is incoming, they hope to provide it in the next build.
View user's profileFind all posts by BlackGasSend private messageVisit poster's website


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 29
Reply with quote
I've made a ticket about this on Monday with the same answer. Waiting for the fix of this annoying bug.

By default, not even the arrow keys can be used...
View user's profileFind all posts by SvFrickeSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7901
Reply with quote
Sorry for this trouble. It was fixed in 11020.
If you use any earler version, just open Tools->Settings->Editor shortcuts and select Default (or anything else except "custom", it's custom caused the problem)

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
Editor Shortcut custom blank
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic