NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
XAMPP and php_dbg.dll


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 5
Reply with quote
Hi to all I installed the XAMPP version with the 5.1.2 and 4.2.2 PHP version.
There is no connection to localhost when I am running the XAMPP with the debug dll
I tried it with PHP5 and PHP4 with the suitable dll.

There is a working connection to the listener
as decribed in got-timeout-error-t696.html

deactivating the dll and restarting the apache will reset to a well working php system ... of course without debugger Sad

Any hints?

REagrds Knut
View user's profileFind all posts by etron770Send private message


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 5
Reply with quote
I am afraid there is a misunderstanding at which point the problem starts.

I followed the procedure of the help file for installing the debugger.
Then I searched in the forum and found the description http://forum.nusphere.com/howto-install-debugger-module-t576.html for installing.
I did a complete new install of XAMPP and Debugger.
XAMPP System:
+ Apache 2.2.0
+ MySQL 5.0.20
+ PHP 5.1.2 + PHP 4.4.2-pl1 + PEAR
+ eAccelerator 0.9.4-rc1 (nicht stabil with PHP 5.1.2)
+ PHP-Switch win32 1.0 (von Apachefriends, man nehme die "php-switch.bat")
+ XAMPP Control Version 2.2 from ApacheFriends
+ XAMPP Security 1.0
+ SQLite 2.8.15
+ OpenSSL 0.9.8a
+ phpMyAdmin 2.8.0.3
+ ADOdb 4.80
+ Mercury Mail Transport System v4.01b
+ FileZilla FTP Server 0.9.14a
+ Webalizer 2.01-10
+ Zend Optimizer 3.0.0



I started XAMPP without debugger looked to PHP Info: version 4.4.2 or 5.1.2 after changing to php 5
I tried to use php_dbg.dll-5.1.2 for php 5.1.2 or php_dbg.dll-4.4.2 fro php 4.4.2
both renamed to php_dbg.dll

added
zend_extension=G:\internet\xampp\php\extensions\php_dbg.dll

extension=php_dbg.dll

I tried several versions which I found anywhere in the net f.e
from the helpfile

[Debugger]
debugger.enabled=on
debugger.profiler_enabled=on
or in the link above

[debugger]
debugger.enabled=On
debugger.profiler_enabled=On
debugger.hosts_allow=localhost
;debugger.hosts_deny=ALL
;debugger.ports=7869, 10000/16

[debugger]
debugger.enabled=on
debugger.profiler_enabled=on
debugger.hosts_allow=host1 host2 host3
debugger.hosts_deny=ALL
debugger.ports=7869, 10000/16

and finally I am not able to follow the link for debugging because it is not possible to start any page from localhost
even with PHP script either the very simple

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>
<body>
hello world
</body>
</html>

No I have no PHP_dgb.dll entry in PHP5.1.2 and the php_dbg.dll entry in php 4.2.2
Changing wiht XAMPP PHP_swithc to PHP 5.1.2 cause a well working Apache at localhost

Changing wiht XAMPP PHP_swithc to PHP 4.2.1 cause the error in the post abouve

Regards Knut
View user's profileFind all posts by etron770Send private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7977
Reply with quote
remove eaccelerator and zendoptimizer from php.ini, then stop apache, remove error_log in logs subdirectory, start apache (at least try to start it) and check error_log to make sure that there are no problems with Apache itself.
Before adding php_dbg.dll-4.4.x or whatever you add, just run phpinfo() and make sure that php-4.4 is current version. If it is 5.1.2, you need php_dbg.dll-5.1.x


Last edited by dmitri on Wed Nov 22, 2006 8:41 am; edited 1 time in total

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 5
Reply with quote
Ok the XAMPP system is working now with both php_dbg.dll PHP5 and PHP4
Seems that it was the zendoptimizer eaccelerator was disabled befor.

Now there is another problem

22.11.2006 14:07:49 Failed to open or create an instance of IDE CoClass {FB52DCF0-C1D6-470F-9EB2-F7394C70DED0}. OSERR (0x80004002) 'Schnittstelle nicht unterst├╝tzt'.

'Schnittstelle nicht unterst├╝tzt'. -> Interface not supported

Error log from start apache until kill debugg session:

[Wed Nov 22 14:31:49 2006] [notice] Apache/2.2.0 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.0 OpenSSL/0.9.8a mod_autoindex_color PHP/5.1.2 configured -- resuming normal operations
[Wed Nov 22 14:31:49 2006] [notice] Server built: Dec 1 2005 18:36:53
[Wed Nov 22 14:31:49 2006] [notice] Parent: Created child process 840
[Wed Nov 22 14:31:51 2006] [notice] Child 840: Child process is running
[Wed Nov 22 14:31:51 2006] [notice] Child 840: Acquired the start mutex.
[Wed Nov 22 14:31:51 2006] [notice] Child 840: Starting 250 worker threads.
[Wed Nov 22 14:31:51 2006] [notice] Child 840: Starting thread to listen on port 443.
[Wed Nov 22 14:31:51 2006] [notice] Child 840: Starting thread to listen on port 80.
View user's profileFind all posts by etron770Send private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7977
Reply with quote
Quote:
Failed to open or create an instance of IDE CoClass

It means that the IDE you're trying to work with is not installed or its installation is somehow broken.
From the CLS_ID, it's clear that it is not NuSphere PhpED, so you need to contact IDE authors for further assistance.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 5
Reply with quote
Thank you for helping with the first problem.
the last question from a newbie ...
I tried to use the Firefox PHPDebugger Toolbar, what's in your nomenclature the IDE or do I missing something ....
Regards Knut
View user's profileFind all posts by etron770Send private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7977
Reply with quote
Quote:
I tried to use the Firefox PHPDebugger Toolbar, what's in your nomenclature the IDE or do I missing something ....

And the question is...?

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 5
Reply with quote
What do youmean with IDE Confused
View user's profileFind all posts by etron770Send private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7977
Reply with quote
Under IDE I mean a product or a front-end that is supposed to work with debugger.
Did you try NuSphere PhpED? It's a product that works with NuSphere dbg debugger.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
XAMPP and php_dbg.dll
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic