NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
srv webserver failed to start on 8080


Joined: 10 Jan 2014
Posts: 6
Reply with quote
I'm getting this message

"srv webserver failed to start on 8080"

when I run the projects wizard. How do I fix this so I can use the built-in debugger?

Thanks...
View user's profileFind all posts by rfreshSend private message
Guru master

Joined: 24 Jul 2009
Posts: 729
Reply with quote
A first guess might be firewall settings or something else already binding to that port. It is a commonly used port for things like proxy web (anonymizing) services.

NuSphere does add itself as an exception, so you can go into Windows Firewall > Allowed Programs and see if it is ticked.

Try entering netstat -b from a command prompt and see if it shows anything helpful such as another program or service binding to 8080.
View user's profileFind all posts by plugnplaySend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7887
Reply with quote
netstat -naop TCP will show all TCP sockets (including ones in LISTENING state) and corresponding process IDs (PIDs)
If you see 8080 port is in LISTENING state, you can check what application is using it in the task manager. First enable PID column in the processes tab and sort by PID numbers.
Alternatively, you can just set a different port for SRV.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
srv webserver failed to start on 8080
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic