NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
Wrap Search?


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 16
Reply with quote
Hi,

I would like to see a Wrap Search checkbox in the search interface (Ctrl-F/R). What it does is start from cursor but at the end of the file, wraps around to the top. Eclipse has it done very well, for example.

Thanks.
View user's profileFind all posts by Archon810Send private messageVisit poster's website


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 16
Reply with quote
Bump - any thoughts on this? I really miss this feature.
View user's profileFind all posts by Archon810Send private messageVisit poster's website
Veteran

Joined: 06 Jun 2007
Posts: 289
Location: Vancouver, Canada
Reply with quote
I agree that search wrapping would be useful, but only when using the (origin) option "From cursor". When using "Entire scope" wrapping would be senseless and potentially confusing and annoying.

+1

_________________
Smile
View user's profileFind all posts by annoSend private messageVisit poster's website


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 38
Reply with quote
+1 - Definitely miss this from Eclipse and Dreamweaver....
View user's profileFind all posts by waynesSend private message


Joined: 12 Jan 2010
Posts: 4
Reply with quote
+1

I find it so important for workflow, and that feature might just persuade me to move over to NuSphere from Zend.
View user's profileFind all posts by andytawseSend private message


Joined: 15 Oct 2010
Posts: 1
Reply with quote
++
This is painful
View user's profileFind all posts by therealsixSend private message
What are you waiting for, NuSphere?


Joined: 07 Dec 2011
Posts: 1
Reply with quote
Non-wrapping searches have been a PAIN for a long time. Most editors, including the old-time ones like vi, have this feature.

How easy to make it a user-configurable option?

If I am searching for a word SOMEWHERE in the document I don't want to have to go to the top, click, and search. There are very few instances where I am only interested in a monodirectional search. Most editors will give a warning when the wrap occures (e.g. Dreamweaver, vi).

Let's get this done.

Jeff
View user's profileFind all posts by jstanderSend private message


Joined: 07 Nov 2011
Posts: 5
Reply with quote
I'd like to second jstander. I usally [CTRL]+[TAB] through files and then within a file, I'd like to search something. The current setup forces me to do [CTRL]+[HOME] first. I don't even always realize when the search return nothing, that PHPEd has not scanned the whole document.

Is this somethings that has been planned? It looks like a minor issue from the outside, but it would make a huge difference in ease of use to me.
View user's profileFind all posts by IgorSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7861
Reply with quote
I'm not sure why would you need Ctrl+Home at all. Just change scope to Entire Document and it will start from the beginning regardless of where cursor is.
Anyway, search-wrap comes with v7.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
Wrap Search?
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic