NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
[Resolved] MySQL5 and Tech platform 5
Veteran

Joined: 30 Nov 2006
Posts: 186
Reply with quote
Hi.

I know that MySql is not supported and not in the package.

But I tried to install this manually, and I can not get it to work.

I loged into the adminsite, and looked in the phpinfo to where the php.ini file was located.

c:\www\TechPlat\apache\bin\php.ini

I removed the comment in the extensions section to load php_mysqli.dll, and saved the php.ini and restarted Apache.

But when I look into phpinfo there is nothing mentioned about MySql, and I still can not connect.

?????????


Last edited by hgr on Sun Apr 29, 2007 5:46 pm; edited 2 times in total
View user's profileFind all posts by hgrSend private message
Veteran

Joined: 30 Nov 2006
Posts: 186
Reply with quote
Ok I know that I am altering the right PHP.ini file, because I changed some other settings and restarted Apache, and the phpinfo displayed these changes.

So WHY can't I get MySQL to work, it just ignores the extensions ???
View user's profileFind all posts by hgrSend private message
Veteran

Joined: 30 Nov 2006
Posts: 186
Reply with quote
Got the answer this evening from Nusphere support.

If you have a similar problem then please copy these dll's

> libmysql.dll
> fdftk.dll
> fribidi.dll
> gds32.dll
> libmcrypt.dll
> libmhash.dll
> libswish-e.dll
> msql.dll
> ntwdblib.dll
> yaz.dll

From the php directory into the apache/bin directory

This is an Techplatform installaer issue with version 5.
I take it will be corrected, but if you find the same problem then follow the above solution.
View user's profileFind all posts by hgrSend private message


Joined: 09 May 2007
Posts: 1
Reply with quote
I have similar problem. I copy above mentioned dlls and php_mysqli.dll loaded without questions. But I can’t load php_mysql.dll!!!!
View user's profileFind all posts by ViktorSend private message


Joined: 16 Oct 2003
Posts: 22
Reply with quote
I had the problem as well and I finally figured it out. The php.ini file that is used is the one in the directory:

C:\Program\nusphere\TechPlat\apache\bin

Edit that one - and DO NOT EDIT the one which is in the TechPlat\apache\php-directory.
View user's profileFind all posts by madwaxSend private message
what about phpmyadmin?


Joined: 02 Sep 2008
Posts: 24
Reply with quote
did you actually get it working with phpmyadmin?
View user's profileFind all posts by fireSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7861
Reply with quote
why wouldn't it work with phpmyadmin at all?!
it has always been working

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
[Resolved] MySQL5 and Tech platform 5
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic