NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
"On" option disabled.


Joined: 21 Oct 2004
Posts: 81
Location: UK
Reply with quote
I've installed PHP Express 1.4.1 on Apache 1.3, PHP 4.3.0. It seems to be installed correctly and it loads fine, but on the configuration phpexpress() stuff, the On button is greyed out and I can see no indication why. It runs fine on Apache 2, PHP 5.1.1. In both cases I believe PHP is installed as a module.

phpinfo() output:
Code:
NuSphere PhpExpress
PhpExpress support   enabled
Version    1.4.1

Directive   Local Value   Master Value
phpexpress.cache   On   On


phpexpress() output:
Code:
NuSphere PhpExpress Version 1.4.1

System   Windows NT localhost 5.1 build 2600
Shared memory   win32/win32
PHP version   4.3.0
Debug build   no
Thread safety   enabled
Server API   Apache
Server software   Apache/1.3.35 (Win32) PHP/4.3.0
Shared memory ID   
Shared memory accessible   Yes
PID   3372
Cache owner   1820

Option   State/Value
Cache enabled    On Off
Memory size   8,388,560 Bytes
Memory available   8,384,424 Bytes
Memory allocated   4,136 Bytes
Cached scripts   0
Hit ratio   0.00%
Scheduled for removal   0
View user's profileFind all posts by QuboidSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7897
Reply with quote
First of all, are you serious about running php 4.3.0? or it's just a joke? I'd highly recommend you to think about 4.3.9 or higher.
Regarding greyed out On, are you running apache as a Windows NT service or as a regular application from the command line? Latter one is not recommended. Please use services.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 21 Oct 2004
Posts: 81
Location: UK
Reply with quote
It is running as a service. Yes, it is 4.3.0 and I know, it's painful, especially as I'd been writing PHP5 exclusively since PhpEd supported it. However, an application I am involved in writing requires it work with 4.3.0 or newer, because some Linux distribution like Debian stable is so slow I think, at least when the requirements were defined about a year ago. I really hope we get fresher meat when we start on 2.0!
View user's profileFind all posts by QuboidSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7897
Reply with quote
If it runs as a service and option is still grayed out, please check if this service is started under SYSTEM account, not under a real user one. Also, please make sure that no other applications that you might have run, are already using php with phpexpress enabled.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 21 Oct 2004
Posts: 81
Location: UK
Reply with quote
It is running for the SYSTEM account according to task manager and I can't think why any other application would be using it. Certainly no other PHP scripts are executing.
View user's profileFind all posts by QuboidSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7897
Reply with quote
Could we proceed by email?
Please send me your in pm (see private messages on this forum)

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
"On" option disabled.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic