NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
[resolved] Debugger not working on Raspberry pi


Joined: 27 Nov 2009
Posts: 60
Reply with quote
Trying to set up a project on a Raspberry Pi. Don't think it matters, but I selected "all files are located on the remote server..." at the very start on the wizard. Getting the following error. Also, phpinfo() doesn't show DBG as being installed. I have checked, double checked, and even triple checked that the module was moved over as instructed, that php.ini was modified, and that nginx was restarted, but still nothing. Please advise. Thank you

Quote:

.php file extension is associated with PHP
dbg-wizard script was recently updated, file version is 3.7.3708
uploaded dbg-wizard.php to [SFTP:raspberry1] /var/www/html/
dbg-wizard version is 3.7.3708
client outbound IP=192.168.1.10, same network
platform Linux-glibc-2.13/armv6, supported
php version 5.4.45-0+deb7u5, ts: 0, sapi: fpm-fcgi
php.ini file is /etc/php5/fpm/php.ini
php extension_dir /usr/lib/php5/20100525+lfs
document root /var/www/html
Error: (-120) debugger module is not installed
please follow the instructions below and install debugger module:
debugger module dbg-php-5.4.so for the server platform is available
in C:\Program Files\NuSphere\PhpED\debugger\server\dbg-8.1.11-Linux.tar.gz
archive, check armv6 subdirectory in it
extract the module and copy it to /usr/lib/php5/20100525+lfs directory on your remote server
add the following lines to /etc/php5/fpm/php.ini

zend_extension="/usr/lib/php5/20100525+lfs/dbg-php-5.4.so"
[debugger]
debugger.hosts_allow=192.168.1.10, 127.0.0.1, localhost, ::1
debugger.hosts_deny=ALL
debugger.ports=7869

restart web server
launch phpinfo and check its output;make sure that one of the topmost
headers contains:
Zend Engine vX.X.0, Copyright (c) 1998-20xx Zend Technologies
with DBG v 8.1.X, (C) 2000, 20xx by Dmitri Dmitrienko

or open this FAQ page:
http://www.nusphere.com/kb/technicalfaq/howto_install_dbg_module.htm
and proceed with instructions
fix the problem(s), then click [<< Back] button and repeat the tests
View user's profileFind all posts by NotionCommotionSend private message


Joined: 27 Nov 2009
Posts: 60
Reply with quote
Sorry, appears to be a false alarm.

My changes to php.ini were not being made as sudo /etc/init.d/nginx restart doesn't seem to update them.
View user's profileFind all posts by NotionCommotionSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7887
Reply with quote
We know debugger works fine under Raspberry PI as well as for example DragonBoard 410c.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
[resolved] Debugger not working on Raspberry pi
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic