NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
Uploading files using POST/multipart/form-data


Joined: 11 Feb 2009
Posts: 5
Location: Cambridge, MA
Reply with quote
I am using PhpEd 6.0 build 6026 with the built-in server on Windows 7. I find that when I try to upload a file using POST and multipart/form-data that the system freezes without ever reaching the target php page. The same code works just fine on Windows 7 (64 bit) with IIS and PHP 5.2.12.

It's worth noting that the same code run on a 32-bit Windows XP machine with PhpEd 5.9 build 5933 works fine. So it is possible that this is a 64-bit problem and it's possible that it's a 6.0 problem.

Here are two sample files that demonstrate the failure:

File whbSend.php
Code:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
</head>
<body>
 <form enctype="multipart/form-data" action="whbReceive.php" method="POST">
    Send this file: <input name="userfile" type="file" />
    <input type="submit" value="Send File" />
</form>
</body>
</html>


File whbReceive.php
Code:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
      echo($_FILES['userfile']['name']);
?> 
</body>
</html>


When run under Windows/IIS, when you upload a file the WHBReceive file displays the file name. When run under PHPEd, when you upload the same file the result is a blank page with no source.

PS: This turned out to be a bug in the internal Web server SRV. It was fixed in release 6030.
View user's profileFind all posts by BillSend private message
Uploading files using POST/multipart/form-data
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic