NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
php not installed in c:\php causes wizard to fail


Joined: 11 Feb 2009
Posts: 5
Location: Cambridge, MA
Reply with quote
I have installed php in "C:\Program files (x86)\php". This is allowed by the instructions that you reference for installing php. It has worked in the past for me. Now I get the message: "Error: (-123) php extension_dir (C:\php) directory is not found. The extension directory is set correctly in php.ini. The setting is extension_dir = "C:\Program Files (x86)\php\ext"

I can access the site directly using a browser, so the IIS setup is working.

How can I fix this. (I would prefer not to move the php installation.)
View user's profileFind all posts by BillSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7835
Reply with quote
you may want to check what path is set for extensions_dir in the phpinfo() output

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 11 Feb 2009
Posts: 5
Location: Cambridge, MA
Reply with quote
Thanks but I've (relucantly) moved the installation to c:\php and am loathe to move it back again. It's a king sized headache to get all this working every time I make any changes.
View user's profileFind all posts by BillSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7835
Reply with quote
In my case php is installed in "H:\Program Files (x86)\NuSphere\PhpED160\php54\" and guess what? it works fine and wizard has no problems with this path. You don't need to move php at all.
Just make sure you don't have any php.ini out of that directory and you don't have neither registry values nor environment variables pointing to directory with php.ini or php.exe. In this case you can have as many PHPs as you want.
Under environment variables I mean PATH and PHPRC.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 11 Feb 2009
Posts: 5
Location: Cambridge, MA
Reply with quote
Thanks. I'll try again next time I upgrade php. I'm pretty sure I was using the right php.ini but there's always the chance that there was some other one.
View user's profileFind all posts by BillSend private message
php not installed in c:\php causes wizard to fail
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic