NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
How to debug modules


Joined: 30 Sep 2009
Posts: 4
Reply with quote
I have tried to read all faq i could find - but still struggling with this one for days now.

I'm using a separate Apache web server and remote debug using ssh tunneling.

Debugging separate php programs works as supposed, but when trying to debug modules in Joomla - I'm lost Wink

I have a project sett up for my Joomla code, and "Project Settings wizard" is telling me that all is working nicely.

If I enable "stop at first line" - it loads the index.php module - I get the blue dots - and I'm able to step etc from there.
(I have the starting file sett up as index.php, as pressing "Run in debugger" do start the index.php.

But - trying to set a break point - or run to cursor in a module is not working - nothing happens.

I know the module is running (trying the plugins/authentication/joomla.php ) as I'm working on a similar auth module.
And yes - I know I have the break point on a executable line.

So - the BIG question - How to Smile
How to debug a module - and not to have to step through all the code from the start to get into the module.

No blue dots in the editor when looking at a module - this is probably right - as the blue dots only shows up in the module/code that is running at the moment - right ?

Running last version of everything and no error messages found anywhere!

Hope anyone could give me hint to solve my mystery !

regards
Steinar
View user's profileFind all posts by fremmeSend private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7881
Reply with quote
I'd recommend to use Debugger Toolbar available for IE and 3rd party available for FF.
With them, you can navigate to target page, then click Debug.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
Same prob...


Joined: 28 Feb 2013
Posts: 3
Location: GrĂ¼ndau, Hessen, Germany
Reply with quote
Hi,

I'm having the same prob, but I do not understand how the suggested solution would help. I want to debug a plugin. That means this PHP Code will definitely included and executed during the "main-session" which is always launched via index.php. So I have started debugging index.php and pressed "Continue", waiting for dbg to stop at some breakpoint which I had set beforehand. However, my code was executed (as I saw from the result it had on the display in the IE-window), yet the breakpoint never "broke", so to say Wink
I really do not like the thought of stepping through the entire stuff until eventually sometime my code will be called - I thought that was the idea of having breakpoints?

Thanks

Michael

...using 8115 while debugging on remote apache...
View user's profileFind all posts by mbaasSend private message


Joined: 28 Feb 2013
Posts: 3
Location: GrĂ¼ndau, Hessen, Germany
Reply with quote
Ok, I found the problem - it was entirely my fault. Sad(
All is working now, thanks very much Smile
View user's profileFind all posts by mbaasSend private message
How to debug modules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic