NuSphere Forums Forum Index
NuSphere Forums
Reply to topic
Error: (-104) failed to connect to web server...


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 7
Location: London
Reply with quote
Hello All,

I have just installed PhpED 8.1 on Windows and in attempting to create my first project and I am receiving the aforementioned error. I have validated the following:
- My server (Apache 2.4) at location http://localhost is up and running and I can connect to it as I receive the "It Works!" message.
- As it is a development environment, I do not have the firewall turned on. So, that is not preventing phped.exe from connecting to the web server.

Anything else I should check? Any help is appreciated and I thank you in advance.

Cheers,
Michael
View user's profileFind all posts by brownie999Send private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7875
Reply with quote
firewall?


Last edited by dmitri on Thu Nov 01, 2012 4:00 pm; edited 1 time in total

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 7
Location: London
Reply with quote
Hello Dimitri,

Thanks for your reply. When you say "firewall" I am assuming you are referring to settings for a firewall that is turned on. This is a development environment so I don't have a firewall turned on.

Cheers,
Michael
View user's profileFind all posts by brownie999Send private message


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 7
Location: London
Reply with quote
Resolved. It was some conflicting debugger entries in my php.ini file (xdebug and the entries that PhpED puts in) that truly was causing the web server to crash.

Cheers,
Michael
View user's profileFind all posts by brownie999Send private message
Site Admin

Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7875
Reply with quote
I experienced similar problems with xdebug sometime ago when I investigated another issue. In my case it installed handlers for so-called user-opcodes and some of the handlers were pointing to nowhere (NULL) and they led to crash.

_________________
The PHP IDE team
View user's profileFind all posts by dmitriSend private messageVisit poster's website
Error: (-104) failed to connect to web server...
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic